Site icon TEMPERO – revoluční komplexní vytápění infrapanely

Nejdražší infrapanely

Infrapanely Tempero beze zbytku splňují známé rčení „nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci“.  Naše infrapanely poskytují nedostižitelnou protihodnotu ke své ceně. Výroba těchto infrapanelů v tuzemsku si žádá množství cenných kovů, které jsou součástí topné gelové fólie. Díky speciálnímu složení topné fólie se daří dosahovat vyšších teplot sálavé sklokeramické desky infrapanelu a to při malém navýšení spotřeby. Důsledkem je intenzivnější sálavý tok z infrapanelů, který vzhledem k jejich příkonu deklasuje konkurenci do úrovně přítopných infrapanelů. Nejdražší infrapanely mohou být nejlevnější.

Máme co nabídnout

Celkový vývoj i nanesení nanotechnologické izolace na zadní stranu se odráží na pořizovací ceně infrapanelů. Konkurence má sice panely s nižší cenou, ale zbytek ceny se schovává v krátké životnosti a vysokých provozních nákladech.  Vzhledem k technologickému provedení může být jejich životnost  3-4 roky. Během ohřevu a chladnutí dochází k praskání a namáhání poniklovaných spojů a nakonec ke ztrátě kontaktu a tím se snižuje už taky malý topný výkon infrapanelu. Využívají se také levnější materiály s nižší emisivitou, což přímo negativně ovlivňuje hospodárnost provozu.

Levné infrapanely lze akceptovat pouze jako lokální doplňkový zdroj tepla. Jejich využití jako hlavního zdroje tepla z praktického pohledu nepřipadá v úvahu a to zejména ve starší zástavbě. Aby bylo dosaženo srovnatelných tepelných toků do místnosti jako u našich infrapanelů, je nutné instalovat násobně větší sálavou plochu a to vede k násobně většímu příkonu a tedy spotřebě. Pokud zvažujeme dlouhodobou investici do bezkonkurenčního tepelného komfortu a dlouhodobě nízké provozní náklady, pak jsou infrapanely Tempero tím nejlepším řešením.

Realita

Naše infrapanely dokázaly zabezpečit špičkový tepelný komfort v nezateplených objektech i během nejtužších zim. Přitom ale snížily citelně náklady na vytápění. Tvrdou zkouškou prošly infrapanely Tempero ve vile v Ostravě Radvanicích. Náklady na vytápění plynem byly 58 376 Kč, tepelným čerpadlem 46 923 Kč, infrapanely 25 189 Kč. Navíc poskytly dosud nevídaný tepelný komfort v obytné výšce místnosti, protože infrapanely si hravě poradí i s vysokými stropy. Popravdě jsou zdaleka nejlepším způsobem pro vytápění takových prostor, protože od stropu sálají přímo na podlahu, avšak postupně prohřejí celý prostor. Důkladně prohřejí i stěny, což působí preventivně proti vzniku plísní.

Instalace infrapanelů se osvědčila i v novostavbě (207 m2) s celkovou spotřebou 4781 kWh za zimu 2016-2017 v kopcích Vsetínska. Spotřeba infrapanelů s povrchovou teplotou 110 °C byla odhadnuta na 12 995 kWh. Zdejší teploty se lehce mohou dostat pod -20 °C, a přesto se v domě dá pohybovat v lehkém letním oblečení. Vysoká povrchová teplota infrapanelů (až 180 °C) hraje důležitou roli při hodnocení celkové návratnosti investice. Roční úspora tedy dosahuje výše okolo 20 000 Kč. Proč tyto infrapanely dosahují špičkových provozních vlastností si můžete přečíst zde. Zkušenosti s infrapanely Tempero si můžete přečíst zde.

Exit mobile version